fbpx

Over Utrecht

De binnenstad van Utrecht is tijdens de middeleeuwen ontstaan en kreeg als een van de eerste steden stadsrechten. Vele monumentale gebouwen zijn goed bewaard gebleven waardoor de binnenstad van Utrecht al direct sfeer en karakter uitstraalt. Het is goed vertoeven in een van de vele restaurants of op het terras in het culturele centrum. Winkelen kun je in Utrecht op heel veel plaatsen in de stad en vanuit de gezellige binnenstad loop je zo Hoog Catharijne in.

Studentenstad

Utrecht is een echte studentenstad. Met een rijk studentenleven, voldoende werk voor naast je studie en legio mogelijkheden om na je studie te blijven doet Utrecht met recht die naam eer aan.

Ligging

NOW is gelegen aan het Gerbrandyhof in Lauwerecht-Noord, een buurt in de wijk Votulast met alle voorzieningen in de buurt. Votulast is een verzamelnaam voor vier buurten: Vogelenbuurt, Tuinwijk, Lauwerecht en Staatsliedenbuurt en is geleden in het noordoosten van Utrecht. Ooit was Lauwerecht een plattelandsgemeente, maar al sinds 1823 maakt het onderdeel uit van de stad Utrecht. De uitbreiding van de wijk Lauwerecht vond plaats na de oorlog waarmee Utrecht zijn burgers tijdens de woningnood kon voorzien van woningen. Lauwerecht typeert zich als een wijk met naoorlogse, samenhangende architectuur en is een wijk in opkomst. Door zijn ideale ligging is de buurt steeds meer in trek. De komst van NOW draagt hiermee bij aan de huidige vraag naar betaalbare woningen.

Centraal

De bekende Talmalaan was een van de eerste straten van Lauwerecht en loopt dwars door de buurt. De Talmalaan verbindt de buurt met de rest van Utrecht als een van de belangrijkste verkeersaders. Vanuit de wijk zit je zo met de fiets in de stad of met de auto op de snelweg. Even lunchen in het centrum, op de fiets naar de Universiteit of naar je werk, of gewoon lekker sporten in sportpark Loevenhoutsedijk. In NOW woon je heerlijk: je bent (zowel lopend als op de fiets) supersnel in het centrum van Utrecht. De appartementen zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en het complex ligt centraal tussen de A27 en de A2. Lekker een avondje uit? Vijf minuten fietsen en je bent in het centrum van Utrecht!

Places to be

  • Sportief aangelegd? Dan ben je hier op de juiste plek. Om de hoek vind je allerlei mogelijkheden om te sporten. Squashen, tafeltennissen, korfballen, voetballen.. Let’s go!
  • Ontspannen doe je in een van de mooie stadsparken in de buurt. Lekker wandelen of picknicken in het Noordse Park of Griftpark. Je bent er zo.
  • In de buurt vind je genoeg leuke, authentieke hotspots waar je graag nog een keer terugkomt. Loaf Sourdough Bakery is daar een mooi voorbeeld van. Hier koop je de lekkerste zuurdesembroden, altijd vers afgebakken. Ook haal je hier een lekkere koffie to go.
  • Koken met liefde voor mooie ingrediënten in een gezellige sfeer doen ze in Hygge, een restaurant gelegen aan de rand van de wijk. En in restaurant Badhuis dineer je in een prachtige pand in de stijl van de Amsterdamse School. De voormalige wachtkamers van het Badhuis zijn nu privéruimtes voor kleine gezelschappen.. Iets voor jou?
  • In de omgeving van de Molenwerfhof is genoeg te ontdekken. Veel winkels, leuke horeca en natuurlijk de molen met onderin een biologische slagerij. Heerlijk om doorheen te struinen.
  • Uiteraard zit je ook zo in het centrum van Utrecht, waar je echt alles vind wat je nodig hebt. Lunchen aan de oude grachten, winkelen tot je niet meer kunt en genieten van al het moois wat Utrecht te bieden heeft. Hier ben jij thuis.